fbpx

Saznajte zašto je njega kože važna i otkrijte pet savjeta kako očuvati svoju kožu

 

Sve veći trend je odlazak na brzinske tretmane ljepote poput filera ili botoxa koji trenutno popune bore i linije, ali nažalost ne djeluju na samu strukturu kože. Biranjem različitih vrsta tretmana s dobrim kremama i navikama dugoročno djelujemo na rješavanje problema kože. Važno je kožu njegovati tijekom cijele godine kako bismo ju pripremili na sve klimatske promjene u okruženju i time produžili njezinu mladost! Također uvijek možete iskoristiti studentski popust od 25% u Mio Skincare web trgovini.

Zdrava i njegovana koža je preduvjet ljepote stoga izdvajamo pet korisnih savjeta kako ju očuvati:

 

1.  Redovito tuširanje

Naše tijelo je pod raznim utjecajem vanjskih čimbenika poput hladnoće, vrućine i ispušnih plinova i stoga je vrlo važno svakodnevno tuširanje. Tuširajte se u mlakoj vodi, a ne u hladnoj ili vrućoj vodi koja nadražuje i isušuje kožu. Tuširanjem se sprječava nakupljanje nečistoća i prljavština. Preporučljivo je koristiti proizvode  za tuširanje bez parabena koji ne izazivaju svrbež i crvenilo tijela.

 

 

2. Piling tijela

Piling skida mrtve stanice kože i stimulira samoregeneraciju kože. Rutina pilinga kože mora biti redovita jer se njome uklanja višak odumrlih stanica. Ako imate suhu kožu potrebno je piling napravit minimalno jednom tjedno, a ako imate masnu kožu piling trebate raditi dva do tri puta tjedno. Nakon pilinga, koža je osjetno nahranjena i mekana!

 

 

3. Hidratacija tijela

 Pravilna hidratacija tijela ne podrazumijeva pijenje vode samo kad smo žedni, već se voda mora bit prije nego što se pojavi osjećaj žeđi jer to znači da smo dehidrirali. Važno je vodu pit kroz dan, nekoliko gutljaja. Odmah ju popiti kad se probudimo jer organizam tijekom noći radi, a tijekom sna nije dobio dovoljno tekućine. Dobro hidratizirana koža odražava mladost i svježinu!

 

 

4. Hranjiva njega tijela

Naša koža zahtijeva njegu tijekom svih godišnjih doba. Zimi je koža sklonija isušenosti i potrebno ju je češće mazati s kremom kako bi ju opskrbili s hranjivim tvarima koje su neophodne da zadrži svoj mekoću. Također po ljeti kožu moramo štiti od UV zračenja stoga su nužne kreme koje u sebi sadrže zaštitni faktor. Važnost upotrebe  hranjivih proizvoda za njegu tijela je od izuzetno bitno kako bi koža bila zaštićena od vanjskih utjecaja!

 

 

5. Redoviti san

Izuzetno je bitna potreba za snom. Idealno vrijeme sna je između sedam do osam sati, a sve što je manje od tog vremena smatra se nezdravim. Prosjek sna se kontinuirano smanjuje zbog užurbanog načina života i veliki broj populacije pati od nesanice i samog nedostatka sna koji dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Svatko bi trebao pronaći dovoljno vremena za spavanje jer je i san jedan od recepta za ljepotu vašeg tijela!

 

shares

Prijava na Kolegio

Registracija na Kolegio


Izgubljena lozinka

Upišite svoju email adresu. Primit ćete link za izradu nove lozinke putem emaila.

Prvo morate biti prijavljeni

Prvo morate biti prijavljeni

Prvo se morate prijaviti.