fbpx

Najosnovniji make up kistovi za šminkanje

 

Make up kistove nije jednostavno odabrati jer je ponuda jako velika, a razlike između prirodnih i umjetnih dlaka kistova je značajna. Prirodna dlaka je savršena za suhe proizvode poput sjenila ili rumenila, a umjetna dlaka je super za tekuće pudere, kremasta rumenila i korektore. U njih je važno investirati jer pomažu u postizanju lijepog izgleda, a i dugoročno štedite novac. Postoje razni oblici kistova i različite funkcije. Kistovi služe za jednostavnije i ravnomjernije nanošenje šminke na lice. Također važno je za naglasiti njihovo redovito čišćenje kako biste izbjegli razne infekcije poput osipa ili mitesera na licu. Svoje kistove možete dezinficirati u stopostotnom alkoholu i ono najvažnije da ih dobro poslije osušite! Bilo bi poželjno mijenjati kistove svakih šest mjeseci, a pogotovo one kistove koje koristite na svakodnevnoj bazi. Uvijek možete iskoristiti studentski popust od 25%  u web trgovini Illamasqua.

Ovdje smo izdvojili nekoliko osnovnih make up kistova:

 

1. Kist za sjenilo

Kist za sjenilo je mali, čvrsti spljošteni kist prirodnih vlakana. Služi za nanošenje sjenila preko cijelog kapka. Čini se vrlo jednostavno nanositi sjenilo, ali oblikovanje lookova je puno zahtjevnije nego što izgleda. Nanosite ga na način tako što kist umočite u sjenilo te nježnim pokretom nanesete na kapak, od unutrašnjosti prema van. Kako biste bili sigurnije trebate imati minimalno dva osnovna kista za sjenilo: mali plosnati i kist za blendanje.

 

 

2. Kist za rumenilo

Jedan od osnovnih kistova za šminkanje, a pogotovo za početnike i svakako najvažniji je kist za rumenilo. Jako je gust i ravnomjerno se razmazuje po jagodicama lica. Ovi kistovi su također nešto veći i mekani te okruglog oblika. Kad ih nanosite na lice važno ih je pravilno nanijeti na licu kako ne biste zahvatili cijelo lice. S kistom se savršeno postiže prirodan efekt zarumenjenih obraza bez vidljivih i oštrih prijelaza!

 

 

3. Kist za tekući puder

Puder možete nanijeti i s prstima, ali nikako ne može kao takav dobro izgledati kao kad ga stavite kistom na lice. Stavite manju količinu pudera na ruku i u to umočite kist laganim pokretima miješajući puder te ga zatim nanesite na lice. Kist za tekući puder je plosnatog oblika, malo puniji i može imati zaobljeni vrh. Uz ovaj kist skrivate sve Vaše nepravilnosti na koži!

 

 

4. Kist za konturiranje

Trendovi make up pomiču stalno granice, a jedan od popularnih trendova unazad nekoliko godina je svakako kist za konturiranje. Sastoji se od sintetičkog vlakna i posebno je oblikovan za precizno nanošenje šminke. Gustoća i mekoća dlačica kista osigurava nanos pigmenta, bez neželjenih linija i fleka na licu. Kist za konturiranje naglašuje kosti jagodica i vilice. Uz ovaj kist Vaše lice izgledat će prirodnije!

 

 

5. Kist za korektor

Imate podočnjake i prištiće na licu ili određene nepravilnosti koje želite sakriti? Savršeno rješenje je kist za nanošenje korektora! Kist olakšava i ubrzava nanošenje korektora na lice. Uz njegovu pomoć izbjeći ćete bijele fleke na licu nakon nanošenja korektora. Kist spužvaste strukture koji daje prirodni izgled Vašeg lica!

 

 

6. Kist za obrve

Ovaj kist se sastoji od sintetičke dlake i oblikovane kose rezane drške koja omogućava precizno nanošenje različitih tekstura poput gela ili pudera za obrve. Prije nego što ga nanosite četkicom pročešljajte obrve. Kistovi za obrve moraju biti tanki i čvrsti. Osim za oblikovanje obrva, kist će poslužiti i za nanošenje eyelinera. Savršeno definira obrve i svakako se treba nalaziti u Vašoj make up kolekciji kistova!

 

shares

Prijava na Kolegio

Registracija na Kolegio


Izgubljena lozinka

Upišite svoju email adresu. Primit ćete link za izradu nove lozinke putem emaila.

Prvo morate biti prijavljeni

Prvo morate biti prijavljeni

Prvo se morate prijaviti.