fbpx

Neke od zanimljivosti o legendarnim starkama

 

 

 

Tko još nema u svom ormariću popularne starke? Model tenisica kojih se rijetko odričemo, a nosit ih možemo na sve modne kombinacije. Starke smo vezali za rokere, no sada su one postale glavna senzacija svih modnih priča! Nose se uz kombinacije s klasičnim trapericama, kaputima, ali isto tako se jednako dobro kombiniraju na haljine i kratke suknje.

Converse tenisice Chuck Taylor postoje od početka 20. stoljeća, ali svoj izgled nisu puno promijenile – sve donedavno. 2015. Chuck II – nova linija Conversa koja izgleda gotovo isto kao i originalna tenisica, ali s malo više obloga i potpore lukovima. U čast postojanja snage ovog brenda, ovdje su napisane deset činjenica o Converse Chucku Tayloru All-Starsu.

 

Deset činjenica o popularnim starkama:

 

1. Converse All-Star su prvobitno bile izrađene kišne čizme.

Converse All-Star sa svojim radom započela u veljači 1908. kao tvrtka za proizvodnju gumenih čizmi koja je proizvodila galoše.

 

2. Prvenstveno su bile sportske tenisice.

Converse All-Star na tržište se plasirao 1917. kao atletska tenisica. Brzo je postala tenisica broj jedan za košarku, tada relativno novi sport. Krajem četrdesetih godina većina NBA lige imala je Chucks. One su i dalje najprodavanije košarkaške tenisice svih vremena, iako ih sada vrlo malo ljudi nosi za igranje košarke.

 

3. Chuck Taylor bio je košarkaš i trener.

Taylor je bio prodavač Conversea i bivši profesionalni košarkaš koji je putovao po zemlji podučavajući košarkaške klinike (i prodavajući tenisice) počevši od 1920-ih. Njegovo je ime dodano na flaster gležnja na tenisici 1932. U šezdesetima je gotovo 90% studenata na američkim fakultetima i profesionalnih košarkaša nosilo Converse All Star.

cijev kuhinja Kuglanje chuck taylor - ecomusee-elevagecharolais.com

 

4. Converse namjera tenisica nije bila da postanu „punk“.

„Uvijek smo o sebi razmišljali kao o tvrtki za atletske tenisice”, rekao je za Spin John O’Neil, koji je nadzirao Converseov marketing od 1983. do 1997.. „Željeli smo prodati udobnu i korisnu tenisicu.”

 

5. Grupa Rolling Stones nosila ih na svojoj glazbenoj turneji.

Rolling Stonesi su na svojoj glazbenoj turneji Steel Wheels 1989. Conversice proglasili službenim tenisicama svoje turneje. Taj je model dizajniran posebno za njih, s prepoznatljivim Rolling Stones printom i crnom gumom.

Dnevna soba reci mi govedina converse lot - thehoneyscript.com

 

6. Converse obilježava i filmsku scenu.

Converse modeli pojavili su se u više od 650 filmova, a ta lista, među ostalima, uključuje i „Povratak u budućnost”, „Ja, Robot” i „Briljantin”Još 1976. Također jedna od najpoznatijh sportskih scena prikazna je u filmu Rocky gdje glumac Silvester Stalone trči gradom, a na svojim nogama upravo nosi popularne starke.

 

 

Doesn't get much more comfortable than this. | Rocky balboa quotes, Rocky balboa, Rocky balboa 2006

 

7. Nosi i voli ih američki reper Wiz Khalifa.

Brend Converse živi vječno tako je i ponovno oživo zahvaljući mega popularnom reperu i pjevaču Wiz Khalifi koji je svoju izdavačku kuću nazvao Taylor Ganag Records, dijelom zbog njegove zahvalnosti prema Chucku Taylorsu. 2013. je čak lansirao je kolekciju

tenisica s Converseom koji sadrži 12 stilova.

wiz khalifa converse - 63% remise - www.ak-hel.com

 

8. Converse u brojkama.

Danas se Conversice prodaju u preko 160 zemalja, a samo u SAD-u zapošljavaju više od 2.500 ljudi. Do 2001. proizvodile su se samo na američkom tržištu.

 

9. Converse je skoro bankrotirao, a 2003. preuzeo ga je Nike.

Sada možda situacija na tržištu više nije ista, no 1966., Converse je zauzimao 80% američkog tržišta tenisica. Converse je preuzeo Nike koji je od sredine 2003. porastao za više od 700%, u usporedbi sa 160% -tnim povećanjem na širem tržištu. Nike je promijenio Converse potplate gdje su stavili Lunarlon tehnologiju, laganu dinamičnu pjenastu masu iz Nikeovih tenisica za trčanje i košarku. To ne znači da se sadu starkama može trčati, ali su dovoljno udobne za cjelodnevno nošenje.

 

Licemjer pošta pregrada nike lunarlon talpbetét - goldstandardsounds.com

 

 

10. Najveća starka nalazi se u Tokiju, dugačka je 5 metara i napravljena je kako bi se skupio novac za žrtve potresa.

Žestoki potres magnitude 8,9 stupnjeva po Richteru pogodio je sjevernu obalu Japana. Epicentar je zabilježen oko 400 kilometara sjeveroistočno od Tokija. Potres je izazvao tsunami koji je dosegao visinu od deset metara. U tu čast Converse je napravio tenisicu dugačku 5 metra kako bi se skupio novac za žrtve potresa…

 

 

shares

Prijava na Kolegio

Registracija na Kolegio


Izgubljena lozinka

Upišite svoju email adresu. Primit ćete link za izradu nove lozinke putem emaila.

Prvo morate biti prijavljeni

Prvo morate biti prijavljeni

Prvo se morate prijaviti.