fbpx

Top 5 Netflix TV serija iz 2020.

Vikend stiže, a na televiziji opet ništa pametnog?

Ne brini, mi smo istražili koje su najpopularnije i najgledanije top 5 Netlfix TV serija iz 2020 godine!

Ovdje se nalazi kratki pregled sadržaja svake serije:

  1. The Queen’s Gambit (IMDB 8,6 ocjena)

 Temeljena na romanu Waltera Tevisa. Napuštena i povjerena u sirotište u Kentuckyju kasnih 1950-ih, mlada Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) otkriva zapanjujući talent za šah, dok razvija ovisnost o sredstvima za smirenje koje država daje kao sedativ za djecu. Progonjena svojim osobnim demonima i podtaknuta koktelom od narkotika i opsjednutosti, Beth se pretvara u impresivno vještu i glamuroznu izopćenicu, dok je odlučna u osvajanju tradicionalnih granica uspostavljenih u svijetu natjecateljskog šaha kojim dominiraju muškarci. Serija je osvojila dvije nagrade Zlatni globus: najbolju ograničenu seriju i najbolju glumicu – Taylor-Joy.

 Review: The Queen's Gambit revolutionizes chess | The Baylor Lariat

  1. Paranormal (IMDB 8,1 ocjena)

Serija je napravljena po knjizi Ahmeda Khaleda Tawfika. Radnja serije smještena je u Egiptu kasne 1960-e. Refaat Ismail (Ahmed Amin), skeptični egipatski hematolog sa sveučilišta u Kairu s mračnim smislom za humor, koji sebe smatra nesretnikom, upoznaje Maggie, prijateljicu svoje mladosti dok je studirao u Škotskoj. Doktor Refaat zapada se u niz nadnaravnih događaja, dok pokušava razotkriti tajne iza svakog jedinstvenog i neobičnog slučaja u svijetu prepunom misterioznih događaja koje on sam doživljava ili onih koji su mu ispričani. Pokušavajući sve to razumjeti, liječnik istražuje događaje od slučaja do slučaja. Serija je uspjela postati prvi egipatski program koji je dosegao Netflixovu svjetsku top ljestvicu.

 

Paranormal starts on Netflix today!

 

  1. Unorthodox (IMDB 8 ocjena)

Esther “Esty” Shapiro (Shira Haas), 19-godišnja Židovka, nesretno živi u dogovorenom braku među ultrapravoslavnom zajednicom u Williamsburgu, Brooklyn, New York City. U potrazi za samopouzdanjem, mlada dama napušta svoju ultra uobičajenu židovsku grupu u New Yorku kako bi započela još jedan život u Berlinu gdje živi njezina otuđena majka. Njezin suprug, koji sazna da je trudna, putuje u Berlin sa svojim rođakom, po nalogu njihova rabina, kako bi je pokušao pronaći. Mlada Esty provodi vrijeme u Berlinu s grupom glazbenika koje susreće sasvim slučajno u jednom kafiću. Ova njemačko-američka dramska televizijska mini-serija koja je prva Netflixova serija na jidišu, nadahnuta je autobiografijom Deborah Feldman iz 2012. godine. Četverodijelnu miniseriju kreirale su i napisale Anna Winger i Alexa Karolinski, a režirala Maria Schrader.

 

Unorthodox - Riveting Netflix Original Series | Movie Rewind

  1. I Am Not Okay with This (IMDB 7,6 ocjena)

Serija je snimljena prema istoimenom grafičkom romanu Charlesa Forsmana, a svaka epizoda trajat će otprilike 30 minuta. Sophiji Lillis se iz glumačke postave filma It pridružuje i Wyatt Oleff, a glumit će i Kathleen Rose Perkins uz brojne druge glumce nove generacije. Glavni lik ove serije je Syd Novak, 17-godišnjakinja koju muče sve stvari koje su mučile i ostale ljude njenih godina – pubertet, akne, pojava i ispitivanje vlastite seksualnosti, ali i nešto ne tako svakidašnje, telekinetičke moći. Uz susjeda/prijatelja Stanleya ih pokušava kontrolirati. Međutim, nije lako biti tinejdžer s mogućnošću rušenja cijele šume. Serija je, kao i Stranger Things u pojedinim aspektima hommage filmovima iz 80-ih godina.

 

I Am Not Okay With This: Season 1 – Review | Netflix | Heaven of Horror

 

  1. Bridgerton (IMDB 7,3 ocjena)

Priča je smještena u London na ljeto 1813. godine. Došlo je vrijeme kad bi muškarci i žene iz bogatih obitelji trebali pronaći potencijalne partnere koji su prikladni statusom.  U samom foksu priče je protagonistica Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), najstarija kći moćne obitelji iz Bridgertona, kojoj potraga za mužem mora biti prioritet. Daphne se nada da će kao i svoji roditelji uspjeti pronaći nekoga tko će joj se zaista svidjeti i u koga će se zaljubiti. Kad u njezin svijet ušeta netipični vojvoda od Hastingsa (Rege-Jean Page), o kojem se priča koješta, Daphneina se potraga za suprugom drastično mijenja. Ova serija prepuna strasti i emocija temeljena je na ljubavnim romanima Julije Quinn, Vojvoda i ja.

 

Bridgerton | Netflix Official Site

shares

Prijava na Kolegio

Registracija na Kolegio


Izgubljena lozinka

Upišite svoju email adresu. Primit ćete link za izradu nove lozinke putem emaila.

Prvo morate biti prijavljeni

Prvo morate biti prijavljeni

Prvo se morate prijaviti.